loading spinner
I alt (ekskl. moms): 0 DKK

Hvilket podie skal jeg vælge?

- Kategorier: new

Hvilket podie skal jeg vælge?

Podier bliver brugt til mange forskellige formål. Til messer, udstillinger, salgs kickoff, produktpræsentationer eller indretning. Solits er specialist i podier, sokler og søjler med eller uden montre og har et stort udvalg at vælge imellem. Hvordan vælger du det rigtige til dit formål? Vi hjælper kunder hver dag med netop dette spørgsmål.

Til at starte med. Hvor stort skal podiet være?

 

Hvilken størrelse podie, sokkel eller søjle skal jeg vælge?

 

Nedenstående 4 spørgsmål hjælper dig med at vælge den bedste løsning: 
1. Hvilket objekt skal der stå på podiet?  
2. Hvad skal podiet bruges til?  
3. Hvor skal podiet stå?

4. Hvor mange podier skal du bruge?   

Når vi rådgiver om valg af længde og bredde er det vigtigste at vide HVAD der skal præsenteres/ udstilles. Rådgivning om podiets højde er afhængig af HVOR podiet kommer til at stå en hvordan det tages i brug. For at gøre det lidt lettere... det ene har indflydelse på det andet! 

Længde og bredde

  1. Hvilket objekt skal der stå på podiet?

Målet er at dit produkt, kunstværk, blomstervase eller andre genstande får en stabil basis, samt bliver fremhævet og præsenteret bedst muligt. Størrelsen skal passe på podiet. Derfor er det vigtigt at vide hvilke mål den nederste del af objektet har. En vase der er 40 cm i diameter behøves f.eks. ikke at stå på en 40 cm bred søjle. Det bedste er at gå ud fra vasens diameter i bunden, når du vælger søjlen. Mange vaser, skulpturer og andre kunstværker har en smallere diameter i bunden.  Se foto eksempler herunder. Det flotteste resultat er, hvis der er plads på begge sider af den nederste del af objektet, efter placering på podiet.   

 

Produktpræsentationer på messer kræver ofte at der udstilles flere produkter på ét podie eller under én montre. I disse tilfælde er det også vigtigt at der er afstand imellem produkterne og ud til podiets kanter. 

Hvordan vælger jeg den rigtige længde og bredde?

 


En søjle mindre end 30x30 cm

Mange kunstobjekter udstilles på en smal 20x20 cm sokkel. Et mindre kunstværk eller produkt er oftest mest stilfuldt præsenteret på en smal søjle eller piedestal.

Et 30x30 cm podie er den mest populære størrelse!

 

Et podie i størrelsen 30x30 cm er vores mest solgte og udlejede produkt.

Denne størrelse er af flere grunde ideal fordi:

- De fleste blomsterdekorationer/ vaser passer perfekt i størrelsen

- Der er plads nok på podiet til at præsentere og podiet indtager ikke alt for meget plads i rummet.


Et podie 35x35 cm og 45x45 cm

Visse produkter/objekter kræver mere plads for en optimal præsentation. Ofte er det tilfældet på messer, hvor flere produkter præsenteres samtidigt eller på kunstudstillinger med større værker.

Et podie større end 45x45 cm


Nogle objekter passer ganske simpelt ikke på de mest gængse størrelser podier, søjler eller sokler. Så kan podier på 60x60 cm eller større anvendes. I skrivende stund har vi en forespørgsel på en sokkel på 7 meter(!) Så er der nærmest tale om en mini-scene. Vi kan i hvert fald ikke længere kalde det en søjle eller en piedestal! 

 
Højden af podiet, soklen, søjlen.

2. Hvad skal podiet bruges til?   

Skal podiet bruges til en produktpræsentation på en messe, til en blomsterdekoration hjemme eller til udstilling af kunst? Er fokus udelukkende på objektet eller er det samlede indtryk og atmosfæren vigtig?  
Disse spørgsmål er vigtige at stille, når du skal vælge højden. Hvert objekt har den bedste synsvinkel. Nogle objekter præsenteres bedst set fra oven f.eks. kunstgenstande. De fleste objekter har den bedste synsvinkel svarende til en vinkel på 45 grader. Tænk over synsvinklen når du vælger højden.

Vores bedste tips til valg af højde er følgende:  


Et podie eller søjle under 1 meter:


En søjle der er ml. 30 cm og 95 cm er god til produkter der er høje eller som skal ses ovenfra. Et lavt podie kan også anvendes som sofabord og her er højden 30 – 45 cm mest brugbart.  Under sofabordet kan der monteres hjul.   

På udstillinger eller til produktpræsentationer er det muligt at lege med forskellige højder for at optimere oplevelsen/præsentationen. Her giver sammensætning af 30 cm og 60 cm en flot effekt. 

Se eksempler herunder på podier i højderne 30- 90 cm:  

2.jpg

Et podie på 1 meter er det mest populære!

Denne højde anbefaler vi til kunder der ønsker at deres kunder skal kunne røre produktet eller tage produktet med. Det kan f.eks. være brochurer, samples, smagsprøver eller produkter der må føles på.

En meter er ca. hofte højde og har en synsvinkel på ca. 45 grader. Denne højde er også rigtig god somblomster søjle.  Herunder eksempler på søjler og podier på 1 meter: 

        

En søjle på 1.10 cm eller 1.20m

For at fremhæve små objekter eller detaljer på et objekt anbefaler vi en højere søjle eller piedestal i højden 110 cm eller 120 cm. Se eksempler på disse højder herunder:


En ekstra høj søjle på 1.40m eller højere

Hvis du placerer blomsterdekorationer på to høje søjler skaber det en elegant udstråling i en entre eller ved indgangen til din virksomhed.  Vi anbefaler også altid denne højde hvis dit logo eller budskab står på søjlen.

Eksempler ekstra høje podier 


3. Hvor skal podiet stå?

I større rum med hvide vægge kan et par høje sokler evt. af træ sørge for en flot kontrast og stilfuld indretning. I mindre rum anbefaler vi en max. højde på 1 meter. Har du en lav reol el. lign. møbel i din indretning, så er det flot at placere et podie i en anden højde for at bryde dette mønster.

   


4. Hvor mange podier skal du bruge?   

 

Når vi anbefaler højden for vores kunder er det af betydning om du ønsker flere podier, der skal stå i samme rum. Mange kunder vælger to podier til deres indretning i hjemmet. I de tilfælde kan det anbefales at vælge samme højde, for at skabe ro i indretningen/ rummet.

Tip: Tre sokler i samme højde, som på billedet herunder fra firmaet Mosconi, skaber en overraskende effekt!

Præsentation af flere produkter på flere sokler i et lille rum kan være en udfordring. Se foto herunder, hvor man har valgt at positionere sokler i forskellige højder tæt op af hinanden ifm.  pladsen i rummet, hvilket skaber en effektiv brug af rummet og samtidigt sørger for at alle produkter bliver synlige og godt præsenteret.

   

                                                                      (Foto: MANN+HUMMEL, Werner Kuhnle)Næste Blog handler om materialer og giver vi svar på følgende: Hvilke materialer egner sig bedst til et podie?   


Ønsker du råd og vejledning om den bedste præsentation af dit produkt? 
Ring til os på 71 43 02 58  eller send en e-mail med billede af dit produkt til
info@podierogmontrer.dk

Del dette indhold