loading spinner
I alt (ekskl. moms): 0 DKK

Hvilket materiale egner sig bedst til et podie?

- Kategorier: Top

Vi har tidligere behandlet spørgsmålet om hvilken størrelse podie du skal vælge til dit projekt. Hvilken størrelse podie skal jeg vælge? 
I denne blog fortæller vi om materialer og prøver vi at hjælpe dig med valg af rette materiale til dit podie. 

Valg af materiale . Hvad passer bedst til mit projekt? 

Søjler af granit, podier af massiv egetræ, hvide eller farvede podier, montrer til kunstudstillinger, plantesøjler og kunstpodier eller display/vitriner til butiksindretning og messer og udstillinger.  Alle disse projekter arbejder vi dagligt med og rådgiver vi vores kunder omkring. Men hvad er vigtigt at vide når du skal vælge materialer til dit projekt? Følgende overvejelser gør vi os altid når vi rådgiver vores kunder:    

1. Materiale er en smagssag
2. Hvad skal der stå på podiet?
3. I hvilket rum/ indretning skal podiet bruges?
4. Skal der flyttes rundt med podiet?


1. Materiale er en smagssag 

Materiale er ofte en smagssag. Hvis din stil er industriel eller du har en rå udstråling, så vil du sikkert have en præference for materialer som massivt egetræ og stål fremfor podier der er lavet af glas eller granit. 

Er din stil mere klassisk?  Så passer en søjle af natursten eller et podie af egetræsfiner nok bedre til dig. Kunder som har en moderne eller minimalistisk indretning vælger ofte et podie lakeret i højglans.

Mulighederne er mange, men dit valg vil automatisk oftest falde på det materiale der passer til din helt egen personlige smag. 

2. Hvad skal der stå på podiet? 

Formålet med dit podie er at præsentere og fremhæve et objekt/et produkt. Produktet, blomsterdekorationen, skulpturen el. lign er omdrejningspunktet og et podie hjælper med at præsentere optimalt. Det forstærker og fremhæver dit objekt bedst hvis der er farve kontrast mellem podiet og objektet. Et sort eller mørkt objekt fremhæves f.eks. bedst hvis du placere det på en lysere farve podie og materialerne træ, betonlook eller et hvidt podie fungerer godt.  

Bronze skulpturer fremhæves ekstra godt på et podie af belgisk granit eller et podie lavet af f.eks egetræ.  

Brons op meerpaal sokkel

Vi bliver ofte spurgt til råds om hvor mange kilo et podie kan belastes med. Belastningen varierer alt efter hvilket materiale du vælger og er derfor vigtig at have med i dine overvejelser når du vælger et podie.    

For et podie af glas eller plexiglas kan vi garantere en bealstning på max. 25 kilo. Et podie lavet af karton kan overraskende nok klare op til 75 kilo! Podiet er kostrueret med et stabiliserende kryds af pap indeni og er derfor super stærkt! 

Alle vores MDF podier,  sort, hvid, farve, højglans, betonlook, kan klare en belastning på max. 100 kilo.  Er dit objekt tungere end 100 kilo er anbefalingen altid at anvende massive podier, f.eks et podie af massiv egetræ.

3. I hvilket rum/indretning skal podiet bruges? 

Hvilket materiale passer til din indretning?  

For at kunne svare på dette er det vigitgt at definere din stil og den udstråling som du ønsker med din indretning eller udstilling. Dertil kan podiets placering i rummet også have indflydelse på dit valg af materiale. 

Her er et eksempel hjemme fra min egen stue:  

Mit absolutte favorit materiale er træ, da det er et naturligt materiale og har en robust og rå udstråling. Så umiddelbart vil mit materiale valg oftest være træ f.eks. massiv egetræ. Men for at skabe en bedre balance i vores spisestue faldt mit valg dog på de mere moderne hvide podier til vores potteplanter. Farve kontrasten med vores spisebord og placering ved vinduet med masser af lysindfald, gør at de flotte potte planter og de to podier ikke bliver ét med resten rummet, men kommer til deres ret. 

 meerpaal tegen witte muur

4. Skal der flyttes rundt med podiet?

Skal du stå på messe eller deltage på en midlertidig udstilling? Så er det vigtigt at du undersøger podiets vægt på forhånd. Ved en messedeltagelse bliver du konfronteret med store afstande i messehallerne når du skal bygge op og indrette dit standområde. Derfor er et fornuftigt og praktisk valg et podie af karton eller MDF. 

Forel ved et karton podie er at det er meget let og kan foldes sammen og det kan nemt leveres med eget tryk. Herunder et eksempel fra en messeudstilling med kartonpodier i forskellige højdemål med en plexiglas topplade.  

karton plexiglas plaatje Bronvermelding MANN+HUMMEL, Imke Westermann

(foto: MANN+HUMMEL, Imke Westermann)

Kontakt os gerne for professionel rådgivning om dine præsentationsmuligheder med et Solits podie. Ring på telefon +45- 71 43 02 58 eller send en mail til info@podierogmontrer.dk    

Del dette indhold